یکی از عناصری که در سالهای اخیر با رشد تکنولوژی بیش از همه پیشرفت کردهاند باتریها هستند، تکامل آنها ثابت بوده، اندازه آن کاهش یافته و ویژگیهای آن افزایش یافته است. به خصوص که استفاده از آنها در خودروی الکتریکی کاربرد های آنها را چند برابر کرده است. در ساخت باتری ویلچر برقی نیز از انواع باتری با قابلیت های مختلف استفاده میشود که در این مطلب به بررسی آن ها می پردازیم.
در خرید ویلچر برقی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
برخی از مهمترین مسائلی که در انتخاب ویلچر برقی باید در نظر بگیرید حرکت آن به جلو، عقب و غیره است، اگر نیازهای پیچیدهای دارید قطعا به ویلچر برقی نیاز خواهید داشت. منظور از نیازهای پیچیده عبور از نقاط شیبدار یا تکیه دادن، سرعت بالای صندلی و غیره است. وزن و ابعاد نوع کنترل نیز میتواند تعیین کننده باشد.
همچنین مدل صندلی و تکیه گاه یا سایر لوازم جانبی مانند زیرپایی، بازو یا پشتی سر نیز در انتخاب ویلچر نقش دارند. یکی دیگر از جنبه های اساسی هنگام خرید ویلچر برقی، از نقطه نظر عملکرد، استقلال آن است. یعنی مسافتی که با باتری شارژ شده و در شرایط بهینه میتوانید طی کنید. به میزان شارژ دهی باتری ویلچر برقی نیز توجه داشته باشید زیرا در صورت عدم شاردهی مناسب قادر نیستید از آن زیاد استفاده کنید.
انواع باتری ویلچر برقی
انواع باتری ویلچر برقی و اسکوترهای متحرک معمولاً سه نوع هستند، لیتیوم یون، سرب اسید و ژل.
• باتری لیتیومی
باتریهای لیتیومی La mayoría ) ) دارای مزیت وزن سبک بوده و برای ویلچرهای تاشو ایده آل هستند. آنها مقاومت بیشتری در برابر ترشح دارند، اما به دلیل اندازه کوچکتر، تمایل به شارژدهی کمتری دارند.
• باتری سربی
اسکوترهای متحرک و ویلچرهای برقی دارای باتریهای سربی هستند. این نوع باتریها عنصری رایج در هر وسیله نقلیهای اعم از خودرو، موتور سیکلت یا کامیون هستند. این محصولات باتریهای سنگینی بوده که از ورقه های سرب غرق در اسید تشکیل شدهاند. آنها علاوه بر وزن سنگینتر، مضرات دیگری مانند اثر حافظه کم را نیز دارند. زیرا هنگام انجام استفاده طولانی و سنگین در نهایت ضعیف میشوند و همیشه باید در حالت عمودی قرار گیرند.
• باتری ژلهای
باتری های ژلهای ( la baterías de gel ) بهترین عملکرد را برای انواع ویلچر و اسکوتر برقی دارند، آنها نوعی باتری سربی هستند، اما محصولی به مایع داخلی آنها اضافه میشود. تا تبدیل به ژل شود که باعث میشود باتری در هر موقعیتی قرار گیرد و هنگام جابجایی یا حمل صندلی یا اسکوتر مشکلی ایجاد نشود. آن ها نسبت به باتریهای لیتیومی عملکرد بیشتری دارند اگرچه دارای وزن بیشتری بودهاند، اما به طور قابل توجهی ارزانتر هستند.
نکات نگهداری باتری ویلچر برقی
باتری ها دارای خاصیت سایش هستند که با استفاده زیاد و نامناسب از آنها در نهایت کارایی خود را از دست میدهند. اما با رعایت چند نکته باعث میشویم باتری ویلچر برقی بیشتر دوام بیاورد و شارژدهی و بازده بیشتری داشته باشد. برای دستیابی به عملکرد مطلوب باتری، ضروری است دستورالعملهای زیر را دنبال کنید.
• شارژ اول، قبل از استفاده از وسیله نقلیه برای اولین بار، باتری ویلچر برقی را کامل شارژ کنید.
• 10 روز آینده، در طول 10 بار شارژ بعدی، باتریها را تا حد امکان خالی کنید و هر بار شارژ کامل را انجام دهید.
• بقیه شارژها، از زمان شارژ 10، هر بار که از وسیله نقلیه استفاده میشود (در صورت امکان) باتریها را بهطور کامل شارژ کنید، حتی اگر استفاده از آن به ندرت باشد.
• دورههای زمانی طولانی بدون استفاده از وسیله نقلیه با فرض اینکه از وسیله نقلیه برای مدتی معادل یا بیشتر از 30 روز استفاده نمیکنید، توصیه میشود تقریباً هر 30 روز یک بار باتری ویلچر برقی را کاملاً شارژ کنید.
• برق را بهطور کامل از شبکه برق جدا کنید، هنگامی که اسکوتر یا ویلچر برقی شارژ شد، شارژر را از شبکه برق جدا کنید و بسیار مهم است، شارژر را نیز از پریز جدا کنید.
سخن پایانی
قطعاً وقتی ویلچر برقی میخریم، به دنبال تجهیزاتی میگردیم که با ویژگیهای شخصی ما، محیطی که در آن زندگی میکنیم، استفادهای که قرار است از آن کنیم یا بودجهمان متناسب باشد. بازدهی ویلچرها ارتباط نزدیکی با باتری آنها دارد، اما چه نوع باتری ویلچر برقی وجود دارد و یک نوع با دیگری چه تفاوتی دارد؟ در این مطلب به تمامی این موارد پرداختیم و انواع باتری ویلچر برقی را معرفی کردهایم. اگر شما قصد تهیه این محصولات را دارید خیلی سریع از طریق همین سایت قادر به انجام این کار خواهید بود.
بیشتر بدانید:
باتری ژل یا AGM کدام بهتر است؟